Pilates

Voimistaja hieronta & liikunta

Klassinen pilates

Matto- ja laitepilatesohjaukset

IMG 9436

Mitä enemmän opiskelen (ihmiskehoon ja terveyteen liittyvää), sitä vakuuttuneempi olen pilatessysteemin neroudesta.

Innostus pilatekseen oman selkäni (skolioosi) kuntoutuksessa innosti  PilatesHealth-mattokoulutukseen. Ensimmäisen osan suoritin vuonna 2019 ja osat 2 &  3 vuonna 2022. Olen ohjannut mattopilatesta Auralan ja Naantalin opistoissa sekä YogaNordicissa.

Harjoiteltuani PilatesM-studiolla rakkaus klassista pilatesta kohtaan kasvoi ja lopulta vei kokonaan mukanaan, ja päätin kouluttautua PeakPilates-ohjaajaksi. Suorin PeakPilates Comprehesive -koulutuksen Level 1 keväällä 2023 ja jatkan Level 2 parissa syksyllä 2023. Olen Suomen pilatesyhdistyksen jäsen.

Klassisessa pilateksessa kiehtoo erityisesti se, että menipä minne päin maailmaa tahansa klassiseen pilatekseen, se on selvästi samaksi tunnistettavaa ja pääsee heti kunnolla treeniin kiinni. Tuttua ja tehokasta mutta ei tylsää. Ohjaan perusterveitä liikkujia. Jos sinulla on fysioterapeuttisempaa otetta tarvitsevia vaivoja, suosittelen studiollamme opettavaa Taru Montanaria.

Ohjaan pilatesta tällä hetkellä vain PilatesM-studiolla. Ryhmäkoko on pieni (max 5) ja käytössä on reformerin lisäksi pienryhmätunneilla tuoli, torni ja pilatesmatto. Yksityistunneilla myös ladder barrel, pienet kaaret, pedi pole ja spine corrector.

Säännöllistä harjoittelua pidän todella tärkeänä. Pilates on prosessi, jota ei voi kiirehtiä ja jokainen vahvistuu omista lähtökohdistaan  ja omassa tahdissaan. Tavoitteena on toimivan kehon myötä toimiva arki.

Tuntivaraukset PilatesM-studion kautta mutta löydät tuntikalenterini myös omasta ajanvarauskalenteristani. Yksityistunnit onnistuvat sopimuksen mukaan salin ollessa muuten vapaa.

suomen pilatesyhdistys logo

FasciaMethod

Ohjaan myös FasciaMethod-tunteja. Konseptissa yhdistyvät dynaaminen ketjuliikkuvuusharjoittelu ja täsmävenyttely myofaskialle, liikehallintaharjoittelu sekä faskiakäsittely pallolla. Näiden menetelmien yhdistelmä tekee FasciaMethod-kehonhuollosta tehokkaan ja kokonaisvaltaisen harjoituksen.

FasciaMethod soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan. Harjoitteet ovat yksinkertaisia, lempeitä ja kaikille helppoja oppia.

Kävin ensimmäisen FasciaMethod-koulutuksen vuonna 2017 ja aloitin ohjaamisen heti. Olen ohjannut FasciaMethod-tunteja Turun Työväenopistossa,  Naantalin opistossa sekä YogaNordicissa. Tunti sisältää noin 45 min FasciaMethod-liikkeitä, 5 min pallohierontaa ja 5 min loppurentoutuksen.

Fame

IMG 9409
IMG 9425
IMG 9402

Varaa aika

Vinkkejä sopivan hieronta-ajan valintaan

Parhaat tiedot saat kysymällä ja hyvin paljon ajankulumiseen vaikuttaa omat toiveesi: haluatko, että keskitytään tarkemmin ongelma-alueisiin vai käydäänkö osa lihaksista läpi kevyemmin ja rentouttavasti.

Esimerkkejä eri alueiden hieronnoista, näitä yhdistelemällä voi miettiä kokonaisaikaa. Muistathan kertoa toiveesi minulle.

  • Niska-hartiaseutu 30-45 min
  • Niska-hartiaseutu ja selkä 45-60 min
  • Niska-hartiaseutu, selkä ja rintalihakset 60-75 min
  • Alaselkä-pakara 45-60 min
  • Yläraajat 15-30 min
  • Pää, kasvot ja niska 15-30 min
  • jalkaterät 5-15 min
  • alaraajat (sis. jalkaterät) 60-90 min
  • kokovartalohieronta 90-120 min

Hieronta-aika käytetään aina asiakkaan toiveiden mukaan ja kevyempää hierontaa voi aina pyytää.