Vauvahieronta on vauvalle miellyttävä, rentouttava ja tehokas hoito. Teen tällä hetkellä lähinnä vauvahieronnan ohjausta ryhmille. Jos haluat ajan vauvahierontaan, kysy aikoja viestillä: riikka@voimistaja.fi tai 0400507898.

Vyöhyketerapeuttisen sekä kokonaisvaltaisen mobilisoivan vauvahieronnan vaikutuksia:

Rentoutuminen

lihasjännitysten helpottaminen

kipu- ja särkytilojen helpottuminen

stressin vähentyminen

unen laadun parantuminen

mielialan kohentuminen.

Vauvahieronta toimii parhaiten sarjana, 3 hoitokertaa kahden viikon aikana. Saat myös vinkit kotihierontaan. Päälle kannattaa ottaa helposti puettavat vaatteet sekä vaihtovaatteet. Ideaalisin ruokailuaika on noin tuntia ennen hoitoa mutta tästä ei kannata ottaa stressiä: vauva syö kun on nälkä.

Hoitoon tullakseen ei tarvitse olla oireita, hoito toimi myös ennaltaehkäisevänä. Ensimmäiseen hoitoon voi tulla 2 viikon ikäisenä. Hoitoon ei voi tulla kuumeessa, antibioottikuurin aikana, jos on tulehdus tai ihon infektio. Rokotusten jälkeen kannattaa odottaa muutama päivä ennen hierontaa.

Yhteensä käynnille kannattaa varata aikaa tunti, niin ei tule kiire. Alussa teen perusteellisen haastattelun, jossa selvitän vauvan mahdolliset oireet. Tämän jälkeen on hieronta (vauva jaksaa noin 30 min hierontaa) ja lopussa on aikaa puketumiselle, ruokailulle ja vaipan vaihdolle.

Muistathan myös, että vauva hyötyy äidin hyvinvoinnista. Vauva voi hyvin tulla mukaan myös synnytyksen jälkeiseen hierontaan. Valitse silloin ajanvarauksesta ”synnyksen jälkeinen hieronta, vauva mukana” tai äidin ja vauvan yhteinen hierontahetki.

Mikäli vauva ei ole hoidolle vastaanottavainen (ts. huutaa), voimme tehdä myös huoltajan ja vauvan yhteisen sointukylvyn äänimaljoilla.

DB09E7FC 71B5 4D7F BC9A 76469D10EFCB 86328481 598E 48BB A2BA DB7EE4715BF0