Hieronta

Klassinen hieronta

Urheiluhieronta

Raskaushieronta

Vauvahieronta

Hieronta kuumilla kivillä

Faskiakäsittely

Kinesioteippaus

Perinteinen jäsenkorjaus opiskelijatyönä

Katso tarkemmat kuvaukset alta, vauvahieronnan  kuvaus löytyy täältä.

Backman

Palveluihini kuuluu klassinen, äitiys-, vauva- ja urheiluhieronta hoitavalla, kehoasi kuuntelevalla otteella. Tarvittaessa käytän tehokeinona tai suosittelen jatkokerralle  nivelten hellävaraista mobilisointia, passiivisia venytyksiä, faskiakäsittelyä, imukuppihierontaa tai lämpöhoitoa (savilämpöpakkaus tai kuumat kivet). Voit toki myös toivoa eri tekniikoita. Opiskelen myös perinteistä jäsenkorjausta. Annan halutessasi FasciaMethod- ja pallohierontaohjeita kotiharjoittelua varten. Jos haluat koko kehon liiketestauksen, valitse Kroppa kuntoon -paketti. Teen myös kinesioteippausta. Olen Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattilainen (rek. no 50606610017).

Klassinen ja urheiluhieronta

Voit valita ajanvarauksesta klassisen tai urheiluhieronnan. Valintaan ei kuitenkaan kannata uhrata suuremmin aikaa, sillä hieronta toteutetaan aina alkuhaastattelun, toiveidesi sekä lihaskireyksiesi perusteella. Muistathan, että kannattaa aina kertoa, mikäli hierontavoimakkuus ei tunnu sopivalta.

Faskiakäsittely

Saat hieronnan lomaan faskiakäsittelyä (myofascial release/ MFR) pyytämällä, käytän niitä toki muutenkin tarpeen mukaan. Hoito suunnitellaan aina oireidesi ja toiveidesi mukaan. Voit myös halutessasi valita mobilisoivan hieronnan ajanvarauksesta, mutta tämä ei ole välttämätöntä. MFR on (lähes) kivuton ja ”pehmeä” käsittely, ennemminkin lihaskalvojen suostuttelua kuin ”väkisin avaamista”. Hoito ei aiheuta mustelmia. Osallistut itse lihaskalvokäsittelyyn liikumalla, tämä on siis aktiivisempaa kuin perinteinen hieronta.


Äitiyshieronnat: raskaushieronta/ synnytyksen jälkeinen hieronta

90 min raskaushieronta: Kokonaisvaltainen klassinen hieronta, jossa otetaan huomioon raskauden tai synnytyksen tuomat muutokset. Raskaushieronnassa hoidetaan myös vauva vatsan päältä hieroen, mikäli niin haluat. Hieronta suoritetaan kylkimakuulta ja puoli-istuvassa asennossa erityisillä tähän tarkoitukseen suunnitelluilla tyynyillä. Minulla on myös raskaushierontatyyny vatsamakuuasentoa varten. Hierontaan voi tulla juuri ennen synnytystä ja heti synnytyksen jälkeen, kun olo hierontaa kaipaa. 90 min aika voidaan käyttää kokovartalohierontaan tai keskitymme ongelmakohtiin.

45-75 min raskaushieronta: Keskitytään vaivoja tuoviin kohtiin, esim selkä ja jalat. Hieronta suoritetaan kylkimakuulla asentotyynyillä tukien sekä vastamakuulla erityisen raskaustyynyn avulla.

Käytän äitiyshieronnassa turvallisia luonnonöljyjä (Frantsilan viinirypäleensiemenöljy) ja äitiysaromahieronnassa Frantsilan eteeristä ruusuöljyä sekä Ruusu-kasvoöljyä.

Ihana lahjaidea! Varaa ajanvarauksesta raskaushieronta/ synnytyksen jälkeinen hieronta, jolloin varaan asentotyynyt valmiiksi.

  • Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä
  • Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.
  • Helpottaa hormonalisten, hengityksen, ruoansulatuksen ja muiden raskauden aikaisten muutosten tuomia ongelmia
  • lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta
  • helpottaa lihaskipuja
  • valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen
  • nopeuttaa raskaudesta sekä alatie- tai keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista

 

Lämpöhoidot

Lämpöhoidot yhdelle alueelle, esim. sääret (penikat), etureidet tai hartiaseutu. Teen lämpöhoidon kuumilla kivillä (+7 €) tai savilämpöpakkauksella.

Savilämpöpakkaus on todella tehokas hoito ongelma-alueelle. Pakkauksen annetaan vaikuttaa n. 15-20 min ja samalla hierontaan muita kehon osia. Lämpö rentouttaa lihaksia ja hieronta on sekä kivuttomampaa että tehokkaampaa.

Akuuttiaika

Päivän akuuttiajat löytyvät netistä/ kysymällä minulta. Aika on arkisin välillä 20-22 ja viikonloppuisin klo 18 jälkeen. Ethän varaa akuuttiaikaa muuhun kellonaikaan, sillä joudun perumaan ajan. Hinta on 50€/ 30 min. 

Kinesioteippaus

Kinsioteippaus onnistuu parhaiten puhtaalle, rasvaamattomalle ja mahdollisimman karvattomalle iholle. Teipin lopullisessa kiinnittymisessä kestää noin 30 min, en suosittele voimakkaita venytyksiä teipatulle alueelle ennen tätä.

Teippaukselle sopivia alueita ovat mm. niska, selän pitkä ojentaja (itsellä suuri apu mm. skolioosista johtuvassa lihaskireydessä), penikat, plantaarifaskia, rannekanava ja ITB.

 

Vinkkejä sopivan hieronta-ajan valintaan

Parhaat tiedot saat kysymällä ja hyvin paljon ajankulumiseen vaikuttaa omat toiveesi: haluatko, että keskitytään tarkemmin ongelma-alueisiin vai käydäänkö osa lihaksista läpi kevyemmin ja rentouttavasti.

Esimerkkejä eri alueiden hieronnoista, näitä yhdistelemällä voi miettiä kokonaisaikaa. Muistathan kertoa toiveesi minulle.

-Niska-hartiaseutu 30-45 min
-Niska-hartiaseutu ja selkä 45-60 min
-Niska-hartiaseutu, selkä ja rintalihakset 60-75 min
-Alaselkä-pakara 45-60 min
-Yläraajat 15-30 min
-Pää, kasvot ja niska 15-30 min
-jalkaterät 5-15 min
-alaraajat (sis. jalkaterät) 60-90 min
-kokovartalohieronta 90-120 min

Hieronta-aika käytetään aina asiakkaan toiveiden mukaan ja kevyempää hierontaa voi aina pyytää.