Klassinen hieronta |  Urheiluhieronta | Kuumakivihieronta | Aromahieronta
Äitiyshieronta | Kinesioteippaus

Backman

Palveluihini kuuluu klassinen, äitiys- ja urheiluhieronta hoitavalla, kehoasi kuuntelevalla otteella. Tarvittaessa käytän tehokeinona nivelten hellävaraista mobilisointia, passiivisia venytyksiä ja annan halutessasi FasciaMethod-liikkeitä ja pallohierontaohjeita kotiharjoittelua varten. Teen myös kinesioteippausta. Olen Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattilainen (rek. no 50606610017).

Hierontatilani sijaitsee kotini yhteydessä, idyllisen 1900-luvulla rakennetun puutalon ylimmässä kerroksessa (ei hissiä) Koulukadun ja Ratapihankadun risteyksessä. Lahjakortteja saat hierontapisteeltä tai suoraan netistä. Työskentelen hierojana myös Kauneushoitola Mandarinessa, hinnat siellä Mandarinen hinnaston mukaan ja ajanvaraus Mandarinen sivujen kautta. Olen Mandarinessa yleensä torstaina (aamu) ja lauantaina.

Käytän hieronnassa mm. kookos-, manteli-, oliivi- tai viinirypäleensiemenöljyä, nämä olevat lähes tuoksuttomia ja ihoa hoitavia. Myös tuoksuvia öljyjä löytyy. Allergiat voidaan helposti ottaa huomioon.

 

Klassinen ja urheiluhieronta

Voit valita ajanvarauksesta klassisen tai urheiluhieronnan. Valintaan ei kuitenkaan kannata uhrata suuremmin aikaa, sillä hieronta toteutetaan aina alkuhaastattelun, toiveidesi sekä lihaskireyksiesi perusteella.


Äitiyshieronnat: raskaushieronta/ synnytyksen jälkeinen hieronta

90 min raskaushieronta: Kokonaisvaltainen klassinen hieronta, jossa otetaan huomioon raskauden tai synnytyksen tuomat muutokset. Raskaushieronnassa hoidetaan myös vauva vatsan päältä hieroen. Hieronta suoritetaan kylkimakuulta ja puoli-istuvassa asennossa erityisillä tähän tarkoitukseen suunnitelluilla tyynyillä. Kasvot hierotaan öljyllä tai asiakkaan niin halutetessa ilman öljyä. Hierontaan voi tulla juuri ennen synnytystä ja heti synnytyksen jälkeen, kun olo hierontaa kaipaa.

60 min raskaushieronta: Keskitytään vaivoja tuoviin kohtiin, esim selkä ja jalat. Hieronta suoritetaan kylkimakuulla asentotyynyillä tukien.

Käytän äitiyshieronnassa turvallisia luonnonöljyjä (Frantsilan viinirypäleensiemenöljy) ja äitiysaromahieronnassa Frantsilan eteeristä ruusuöljyä sekä Ruusu-kasvoöljyä.

Ihana lahjaidea! Varaa ajanvarauksesta raskaushieronta/ synnytyksen jälkeinen hieronta.

  • Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä
  • Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.
  • Helpottaa hormonalisten, hengityksen, ruoansulatuksen ja muiden raskauden aikaisten muutosten tuomia ongelmia
  • lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta
  • helpottaa lihaskipuja
  • valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen
  • nopeuttaa raskaudesta sekä alatie- tai keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista


Lämpöhoidot

Lämpöhoidot yhdelle alueelle, esim. sääret (penikat), etureidet tai hartiaseutu. Teen lämpöhoidon kuumilla kivillä ja tarvittaessa myös lämpöpussilla.

 

Kinesioteippaus

Kinsioteippaus onnistuu parhaiten puhtaalle, rasvaamattomalle ja mahdollisimman karvattomalle iholle. Teipin lopullisessa kiinnittymsiessä kestää noin 30 min, en suosittele voimakkaita venytyksiä teipatulle alueelle ennen tätä.

Teippaukselle sopivia alueita ovat mm. niska, selän pitkä ojentaja (itsellä suuri apu mm. skolioosista johtuvassa lihaskireydessä), penikat, plantaarifaskia, rannekanava ja ITB.

 

HEMMOTTELUHOIDOT

Hot stone

Tehokas hieronta ja lämpöhoito yhdessä paketissa. Kuumakivihieronta toteutetaan aina asiakkaan toiveiden ja/ tai oireiden mukaan. Lämpimillä kivillä tehty hieronta tuntuu lempeämmältä ja silti tehokkaalta. Vaihtolämpöhoito (kuuma/kylmä) kuumakivihieroihin ilman lisämaksua.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentoutushoito, joka tehdään istuen (en suosittele alaselkävaivaisille). Päänsärkyyn suosittelen pään alueen klassista hierontaa.

 

Vinkkejä sopivan hieronta-ajan valintaan

Parhaat tiedot saat kysymällä ja hyvin paljon ajankulumiseen vaikuttaa omat toiveesi: haluatko, että keskitytään tarkemmin ongelma-alueisiin vai käydäänkö osa lihaksista läpi kevyemmin ja rentouttavasti.

Esimerkkejä eri alueiden hieronnoista, näitä yhdistelemällä voi miettiä kokonaisaikaa. Muistathan kertoa toiveesi minulle.

-Niska-hartiaseutu 30 min
-Niska-hartiaseutu ja selkä 45-60 min
-Niska-hartiaseutu, selkä ja rintalihakset 60-75 min
-Yläraajat 15-30 min
-Pää, kasvot ja niska 15-30 min
-jalkaterät 5-15 min
-alaraajat (sis. jalkaterät) 60-90 min
-kokovartalohieronta 90-120 min

Hieronta-aika käytetään aina asiakkaan toiveiden mukaan ja kevyempää hierontaa voi aina pyytää.