Klassinen ja urheiluhieronta

Voimistaja

hieronta & liikunta

Hoitavaa hierontaa sinua kuunnellen.

GET STARTED – BOOK TODAY

Hierontapalvelut

Klassinen ja urheiluhieronta

Palveluihini kuuluu klassinen, äitiys- ja urheiluhieronta hoitavalla, kehoasi kuuntelevalla otteella. Tarvittaessa suosittelen jatkokerralle  nivelten hellävaraista mobilisointia, passiivisia venytyksiä, faskiakäsittelyä, imukuppihierontaa tai lämpöhoitoa (savilämpöpakkaus tai kuumat kivet). Opiskelen myös perinteistä jäsenkorjausta ja teen myös kinesioteippausta.

Annan halutessasi FasciaMethod- ja pallohierontaohjeita kotiharjoittelua varten.

Olen Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattilainen (rek. no 50606610017).

Klassinen ja urheiluhieronta

Hieronta toteutetaan aina alkuhaastattelun, toiveidesi sekä lihaskireyksiesi perusteella. Mikäli olet kiinnostunut ”jäsenkorjaustyyppisestä”, faskia- tai nivelkäsittelyistä, löydät ne kohdasta ”mobilisoiva hieronta”. Muistathan, että kannattaa aina kertoa, mikäli hierontavoimakkuus ei tunnu sopivalta.

Faskiakäsittely

Saat hieronnan lomaan faskiakäsittelyä (myofascial release/ MFR) tarvittaessa. Hoito suunnitellaan aina oireidesi ja toiveidesi mukaan. Voit myös halutessasi valita mobilisoivan hieronnan ajanvarauksesta, näin saat keskitytään erityisesti mobilisointiin ja faskiatekniikoihin. MFR on (lähes) kivuton ja ”pehmeä” käsittely, ennemminkin lihaskalvojen suostuttelua kuin ”väkisin avaamista”. Hoito ei aiheuta mustelmia. Osallistut itse lihaskalvokäsittelyyn liikumalla, tämä on siis aktiivisempaa kuin perinteinen hieronta.

Mobilisoiva hieronta

Mobilisoivassa hieronnassa osallitut itse aktiivisella liikkeellä hierontaan ja/ tai minä liikutan passiivisesti. Koulutusta mobilisointiin olen saanut hierojan ammattitutkinnossa (valinnaisaineena nivelten liikkuvuuden edistäminen), erillisiä lisäkoulutuksina sekä perinteisen jäsenkorjauksen opinnoissa.

Lämpöhoidot

Lämpöhoidot yhdelle alueelle, esim. sääret (penikat), etureidet tai hartiaseutu. Teen lämpöhoidon kuumilla kivillä (+7 €) tai savilämpöpakkauksella. Savilämpöpakkaus on todella tehokas hoito ongelma-alueelle. Pakkauksen annetaan vaikuttaa n. 15-20 min ja samalla hierontaan muita kehon osia. Lämpö rentouttaa lihaksia ja hieronta on sekä kivuttomampaa että tehokkaampaa.

Kinesioteippaus

Kinsioteippaus onnistuu parhaiten puhtaalle, rasvaamattomalle ja mahdollisimman karvattomalle iholle. Teipin lopullisessa kiinnittymisessä kestää noin 30 min, en suosittele voimakkaita venytyksiä teipatulle alueelle ennen tätä. Teippaukselle sopivia alueita ovat mm. niska, selän pitkä ojentaja (itsellä suuri apu mm. skolioosista johtuvassa lihaskireydessä), penikat, plantaarifaskia, rannekanava ja ITB.

 

Varaa aika

Vinkkejä sopivan hieronta-ajan valintaan

Parhaat tiedot saat kysymällä ja hyvin paljon ajankulumiseen vaikuttaa omat toiveesi: haluatko, että keskitytään tarkemmin ongelma-alueisiin vai käydäänkö osa lihaksista läpi kevyemmin ja rentouttavasti. Esimerkkejä eri alueiden hieronnoista:

  • Niska-hartiaseutu 30-45 min
  • Niska-hartiaseutu ja selkä 45-60 min
  • Niska-hartiaseutu, selkä ja rintalihakset 60-75 min
  • Alaselkä-pakara 45-60 min
  • Yläraajat 15-30 min
  • Pää, kasvot ja niska 15-90 min (VoiceWell basic-purentahoito 60-90 min)
  • alaraajat (sis. jalkaterät) 60-90 min
  • kokovartalohieronta 90-120 min

Hieronta-aika käytetään aina asiakkaan toiveiden mukaan ja kevyempää hierontaa voi aina pyytää.

Ajanvaraukseen