Klassinen hieronta |  Urheiluhieronta | Hieronta kuumilla kivillä | Aromahieronta
Äitiyshieronta | Kinesioteippaus

Backman

Palveluihini kuuluu klassinen, äitiys- ja urheiluhieronta hoitavalla, kehoasi kuuntelevalla otteella. Tarvittaessa käytän tehokeinona tai suosittelen jatkokerralle  nivelten hellävaraista mobilisointia, passiivisia venytyksiä, faskiakäsittelyä, imukuppihierontaa tai lämpöhoitoa (savilämpöpakkaus tai kuumat kivet). Voit toki myös toivoa eri tekniikoita. Annan halutessasi FasciaMethod- ja pallohierontaohjeita kotiharjoittelua varten. Jos haluat koko kehon liiketestauksen, valitse ajanvarauksesta ProMethod -liiketestaus. Teen myös kinesioteippausta. Olen Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattilainen (rek. no 50606610017).

Hierontatilani sijaitsee kotini yhteydessä, idyllisen 1900-luvulla rakennetun puutalon ylimmässä kerroksessa (ei hissiä) Koulukadun ja Ratapihankadun risteyksessä. Odotustilaa minulla ei valitettavasti ole ja saan avattua oven viimeistään 5 min ennen hoitoaikaasi.

Lahjakortteja saat hierontapisteeltä tai suoraan netistä. Työskentelen hierojana myös Kauneushoitola Mandarinessa, hinnat siellä Mandarinen hinnaston mukaan ja ajanvaraus Mandarinen sivujen kautta.

Käytän hieronnassa mm. viinirypäleensiemenöljyä ja Frantsilan Yrtti -hierontaöljyä, nämä olevat lähes tuoksuttomia ja ihoa hoitavia. Myös muita tuoksuttomia sekä  tuoksuvia öljyjä löytyy. Allergiat voidaan helposti ottaa huomioon.

 

Klassinen ja urheiluhieronta

Voit valita ajanvarauksesta klassisen tai urheiluhieronnan. Valintaan ei kuitenkaan kannata uhrata suuremmin aikaa, sillä hieronta toteutetaan aina alkuhaastattelun, toiveidesi sekä lihaskireyksiesi perusteella. Muistathan, että kannattaa aina kertoa, mikäli hierontavoimakkuus ei tunnu sopivalta.


Äitiyshieronnat: raskaushieronta/ synnytyksen jälkeinen hieronta

90 min raskaushieronta: Kokonaisvaltainen klassinen hieronta, jossa otetaan huomioon raskauden tai synnytyksen tuomat muutokset. Raskaushieronnassa hoidetaan myös vauva vatsan päältä hieroen, mikäli niin haluat. Hieronta suoritetaan kylkimakuulta ja puoli-istuvassa asennossa erityisillä tähän tarkoitukseen suunnitelluilla tyynyillä. Kasvot hierotaan öljyllä tai asiakkaan niin halutetessa ilman öljyä. Hierontaan voi tulla juuri ennen synnytystä ja heti synnytyksen jälkeen, kun olo hierontaa kaipaa. 90 min aika voidaan käyttää kokovartalohierontaan tai keskitymme ongelmakohtiin.

60 min raskaushieronta: Keskitytään vaivoja tuoviin kohtiin, esim selkä ja jalat. Hieronta suoritetaan kylkimakuulla asentotyynyillä tukien.

Käytän äitiyshieronnassa turvallisia luonnonöljyjä (Frantsilan viinirypäleensiemenöljy) ja äitiysaromahieronnassa Frantsilan eteeristä ruusuöljyä sekä Ruusu-kasvoöljyä.

Ihana lahjaidea! Varaa ajanvarauksesta raskaushieronta/ synnytyksen jälkeinen hieronta, jolloin varaan asentotyynyt valmiiksi.

  • Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä
  • Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.
  • Helpottaa hormonalisten, hengityksen, ruoansulatuksen ja muiden raskauden aikaisten muutosten tuomia ongelmia
  • lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta
  • helpottaa lihaskipuja
  • valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen
  • nopeuttaa raskaudesta sekä alatie- tai keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista


Lämpöhoidot

Lämpöhoidot yhdelle alueelle, esim. sääret (penikat), etureidet tai hartiaseutu. Teen lämpöhoidon kuumilla kivillä (+7 €) tai savilämpöpakkauksella (+10 €, sis. myös kivet).

Savilämpöpakkaus on todella tehokas hoito ongelma-alueelle. Pakkauksen annetaan vaikuttaa n. 15-20 min ja samalla hierontaan muita kehon osia. Lämpö rentouttaa lihaksia ja hieronta on sekä kivuttomampaa että tehokkaampaa.

Jos haluat kuumat kivet isommalle alueelle, valitse ajanvarauksesta ”kuumakivihieronta”.

 

Kinesioteippaus

Kinsioteippaus onnistuu parhaiten puhtaalle, rasvaamattomalle ja mahdollisimman karvattomalle iholle. Teipin lopullisessa kiinnittymisessä kestää noin 30 min, en suosittele voimakkaita venytyksiä teipatulle alueelle ennen tätä.

Teippaukselle sopivia alueita ovat mm. niska, selän pitkä ojentaja (itsellä suuri apu mm. skolioosista johtuvassa lihaskireydessä), penikat, plantaarifaskia, rannekanava ja ITB.

 

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentoutushoito, joka tehdään istuen (en suosittele alaselkävaivaisille). Päänsärkyyn suosittelen pään alueen klassista hierontaa. Tällä hetkellä ei varattavissa netin kautta.

 

Vinkkejä sopivan hieronta-ajan valintaan

Parhaat tiedot saat kysymällä ja hyvin paljon ajankulumiseen vaikuttaa omat toiveesi: haluatko, että keskitytään tarkemmin ongelma-alueisiin vai käydäänkö osa lihaksista läpi kevyemmin ja rentouttavasti.

Esimerkkejä eri alueiden hieronnoista, näitä yhdistelemällä voi miettiä kokonaisaikaa. Muistathan kertoa toiveesi minulle.

-Niska-hartiaseutu 30-45 min
-Niska-hartiaseutu ja selkä 45-60 min
-Niska-hartiaseutu, selkä ja rintalihakset 60-75 min
-Alaselkä-pakara 45-60 min
-Yläraajat 15-30 min
-Pää, kasvot ja niska 15-30 min
-jalkaterät 5-15 min
-alaraajat (sis. jalkaterät) 60-90 min
-kokovartalohieronta 90-120 min

Hieronta-aika käytetään aina asiakkaan toiveiden mukaan ja kevyempää hierontaa voi aina pyytää.