Minkä mittaisen ajan valitsen?
Voit valita ensimmäiselle käynnille 45 tai 60 min, tällä pääsemme hyvin liikkeelle. Ajanvarauksesta löytyy myös ajanvalintaasi helpottamaan kohta ”hierontapaketit”.
Mitkä ovat maksutavat?
Käteinen (mielelään lähellä tasarahaa), yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä Mobilepay. Hieronnan voit maksaa myös ePassi hyvinvoinnilla tai Smartum hierontaedulla. Liikuntaan (myös sointukylvyt ja Firstbeat) taas käy ePassin ja Smartumin liikunta ja kulttuuriedut. Smartumin seteleitä en ota vastaan.
Kuuluuko hieronnan sattua?
Kyllä ja ei, mutta ei ikinä sinun mielestäsi liikaa. Makean kipeää saa tehdä. Mustelmia ei pääsääntöisesti saa tulla, jos niitä tulee niin otathan minuun yhteyttä. Hieronnan voimakkuudesta kuuluu antaa palautetta heti minulle, en takuulla loukkaannu. Kevyemmin lupaan aina pyydettäessä ottaa, kovempaa vain, jos se on mielestäni tarpeen. Kipu ei ole tehokkaan hieronnan tae. Nivelkäsittelyn (mobilisointi ja jäsenkorjaus) pitää olla kivutonta ja kivusta on kerrottava minulle välittömästi.
Mitä eroa on klassisella ja urheiluhieronnalla?
Urheiluhieronta on urheilijan hierontaa. Selvitän tapaamisen alussa oireesi ja valitsemme yhdessä hieronnan tavoitteet ja toiveesi, jonka mukaan valitsen tekniikat.
Millaisia faskiakäsittelyjä teet? Miten saan varattua faskiakäsittelyn?
Saat faskiakäsittelyä (myofascial release/ MFR) osana hoitoa valitsetsemalla ajanvarauksesta ”mobilisoivan hieronnan”. Hoito suunnitellaan aina oireidesi ja toiveidesi mukaan. MFR on (lähes) kivuton ja ”pehmeä” käsittely, ennemminkin lihaskalvojen suostuttelua kuin ”väkisin avaamista”. Hoito ei aiheuta mustelmia. Osallistut välillä myös itse lihaskalvokäsittelyyn liikumalla, tämä on siis aktiivisempaa kuin perinteinen hieronta. Jäsenkorjaus sisältää myös paljon faskiakäsittelyä.
Mikä ero on mobilisoivalla hieronnalla tai jäsenkorjauksella?
Mobilisoiva hieronta on ”urheiluhierontaa” tarvittavin mobilisoinnein. Jäsenkorjaus etenee ”kaavamaisemmin” ja alkaa aina jaloista. Käytän tarpeen mukaan jäsenkorjaus- ja faskiatekniikoita mobilisoivassa hieronnassa. Varsinaista jäsenkorjausta en tee ainakaan tällä hetkellä.
Miten varaan ajan?
Voit varata seuraavan ajan hieronnan jälkeen, katsoa aikoja nettivarauksesta tai laittaa minulle viestiä. Kannattaa kuitenkin ensin kurkata netistä, löytyykö sopivaa aikaa. Välillä nimittäin kysytty aika on ollut vapaana mutta ehtii mennä, ennen kuin ehdin sen asiakkaalla varaamaan.
Pitääkö varattu aika paikkaansa?
Kyllä. Jos myöhästyt, en voi hieroa ”yliaikaa”, sillä tämä olisi pois seuraavan ajasta. Lyhin vaihtoväli asiakkaiden välillä on 15 min (vauvahieronnassa pidempi) ja käytännössä katsoen pääset lähtemään noin 5 minuuttia aikasi jälkeen. Oven saan yleensä auki viimeistään 5 min ennen varattua aikaa.
Täytyykö hieronnan aikana jutella?
Ei tarvitse jutella mutta jos haluat, niin sitten jutellaan. Teen alussa haastattelun ja teen mahdollisesti välillä hierontaan/ löydöksiini liittyviä kysymyksiä. Jos et halua edes haastattelua, ota yhteyttä etukäteen. Minulla käy mm. aspergernuoria asiakkaana ja jutellaan ihan sen verran, kuin asiakas haluaa.
Entä jos nukahdan?
Nukkuminen on ihan sallittua, lihakset rentoutuvat silloin erittäin hyvin. Kuorsaus ei minua haittaa, en nuku itse 🙂
Alaselkäni on todella kipeä ja pelkään, etten pääse hierontapöydältä ylös.
Asento hierontapöydällä ei tosiaan ole alaselkäystävällisin. Voimme kokeilla eripaksuisia tyynyjä vatsan alla tai tarvittaessa hieronta onnistuu myös kylkimakuulla (asentotyynyillä tuettuna). Kerro ihmeessä huolesi tästä ennen hierontaa, se ei tosiaan ole mitenkään harvinaista.
Ilmoitat, että sinulla ei ole odotustilaa. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?
Olotustilaa ei tosiaan ole, avaan oven yleensä vasta 5 min ennen hoitoaikaasi. Vauvahieronnoissa on otettu huomioon ruokailuhetki eli ne ajat ovat pidemmällä välillä. Kesällä pihalla on kiva istuskella, talvella ei niinkään.
Hierotko myös lapsia?
Kyllä. Vauvoja, kouluikäisiä ja junioreita. Urheilevia, hartioitaan jännittäviä tai ihan ”muuten vaan”. Taaperot tapauskohtaisesti: tilani ei ehkä ole ihan ideaali kovin vilkkaalle hierottavalle 🙂
Onko vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta vyöhyketerapiaa?
Ei. Olen koulutettu hieroja, ja vaikka käsittelenkin vauvahieronnassa jalkapohjat hyvin, vyöhyketerapeutin koulutusta minulle ei ole. Teenkin nykyään mobilisoivaa vauvahierontaa (pohjalla jäsenkorjaus ja klassinen hieronta) yhdistettynä vyöhyketeraputtiseen vauvahierontaan. Järjestän myös vauvahierontakursseja.
Milloin hierontaan ei saa tulla?
Sairaana (flunssa, akuutti tulehdus, antibioottikuuri, tietyt vakavat sairaudet) hierontaan ei saa tulla. Se on vaarallista terveydelle. Kysy lisää etukäteen, jos oma kunto mietityttää.
Milloin raskaushierontaan saa tulla?
Raskausviikoilla ei ole väliä. Vatsan ollessa isompi, käytämme asentotyynyjä kylkimakuuasennossa, tuettua puoli-istuvaa asentoa sekä istuma-asentoa. Minulta löytyy myös tyyny, jossa voi olla vatsallaan, vatsan koosta toki riippuen. Heti synnyksen jälkeen saa tulla hierontaan, kunhan vain oma kunto sen sallii. Raskausajan hierontaan ei saa tulla, mikäli on veristä vuotoa, vuodelepoa vaativa tila, kova päänsärky tai muita vakavia oireita.
Voinko treenata samana päivänä?
Mielellään ei hieronnan jälkeen: sekä treeni että hieronnan tulos kärsivät. Jos tulossa on kisoja, ei lähellä kisoja kannata mennä ainakaan ennestään tuntemattomalle hierojalle.
Hierotko myös miesten jalkoja?
Uskomatonta kyllä, mutta tämä tosiaan on yllättävänkin usein kysytty kysymys. Kyllä, hieron miesten jalkoja siinä missä naisten kuin vauvojenkin jalkoja.
Miten usein hieronnassa olisi hyvä käydä?
Tämä on hyvin henkilökohtaista. Juttelemme asiasta käyntikerralla ja pikkuhiljaa sopiva tahti löytyy. Osa käy viikottain, osa joka toinen viikko tai kuukausittain, osa silloin kun siltä tuntuu. Yleensä suuremmissa oireissa (esim. päänsärky) kannattaa aloittaa tiheämmillä käynneillä alussa ja pidentää väliä, kun olo helpottaa.
Miten pitkä aika kannattaa valita?
Alussa kannattaa ottaa 45-60 min aika. Ihan ensimmäisellä hierontakerralla voi hyvin aloittaa 30 min ajalla. Katsomme yhdessä jatkon käyntien suositeltavan mitan. Voit myös aina kysyä lisää sähköpostitse: riikka@voimistaja.fi.
Mitä vastaanotolla tapahtuu?
Ensimmäisellä kerralla täytät esitietolomakkeen, katson tarvittaessa ryhtiäsi ja/tai teen liiketestejä. Hieronta tapahtuu vatsallaan, selällään ja kyljellään hierottavista alueista riippuen. Rintaliivit voi pitää päällä, jos ne saa takaa auki. Jalkahieronnassa päällä on alushousut ja lisäksi pyyhkeitä sekä peittoja. Liiketestejä ja varsinkin ProMethod -testausta varten kannattaa pukeutua tiukkoihin urheiluvaatteisiin, jolloin näen liikeet parhaiten ja sinulla on mukavampi olla kuin alusvaatteissa. Muitathan kertoa hieronnassa ainakin, jos se sattuu liikaa.
Mikä ero on seuraavilla: ”lämpöhoito kuumilla kivillä” (lisäpalvelu), ”lämpöpakkaus”, ”klassinen hieronta lämpöhoidolla/ kuumilla kivillä” ja ”kuumakivihieronta”?
Suurin ero on kivien määrässä. Lisäpalveluna olevilla kivillä saadaan hierottua yksi alue, esim. hartiaseutu tai pohkeet.
”Klassinen hieronta kuumilla kivillä” tai ”kuumakivihieronta” taas isompi alue/ kokonaan. Kuumakivihierontani on ihan tavallista hierontaa ja kivet ovat tehostamassa hierontaa. Hoito on toki miellyttävä ja lämpö vähentää usein kipua, mutta varsinainen hemmotteluhoito se ei minulla ole. Lämpöhoitoa ei saa käyttää esim. tulehduksen aikana.
Lämpöpakkaus on kuumassa vedessä lämmitettävä iso savipakkaus, joka asetetaan esim. selän päälle ja annetaan vaikuttaa noin 15 min. Samalla hierotaan muualta.
Mainitset ilta-, viikonloppu- ja pyhäpäiväajat mutta nettivarauksesta niitä ei löydy?
Näitä aikoja kannattaa kysellä viestillä. Viikonloppuina käy paljon kanta-asiakkaita eli ajat ovat varattuja ja muutenkaan en avaa viikonloppuja nettivaraukseen kuin viikon-pari etukäteen. Viikonloppuaikojen tilannetta kannattaa kysyä minulta viestillä, mutta niitä on uusille asiakkaille tarjolla nyt erittäin vähän.
Illat ovat myös pidemmälle varattuja. Netissä kalenteri avautuu 6 viikkoa ennen aikaa mutta illat ovat pidemmälle varattuja eli välttämättä niinkään ei aina ilta aikaa löydy. Eli kysele tekstarilla, sähköpostilla tai Whatsappissa. Lyhyemmät ajat (30 tai 45 min) onnistuvat pitkiä (90-120 min) helpommin, jos haluat hierontaan nopeammin. Kalenterini on aika varattu mutta aamu- ja päiväaikoja löytyy paremmin.
Miten sinuun kannattaa ottaa yhteyttä?
Nopeiten saat vastauksen tekstariin tai whatsapp-viestiin. Yleensä vuorokauden kuluessa vastaan myös Facebook-kyselyihin tai sähköposteihin. Puhelimitse minut saa huonosti kiinni: en vastaa hoidon aikana ja tauoilla en ehdi soittaa. Työpäivä saattaa toisiaan liikunnanohjausten takia venyä hyvinkin pitkälle iltaan. Laitan usein soittajalle tekstarin perään ja kysyn voinko auttaa viestitse. Instagramissa vastaan heti, kun huomaan viestin, mutta toisinaan huomaamisessa kestää päiviäkin.
Millaisia hierontaöljyjä käytät?
Käytän hieronnassa mm. Frantsilan viinirypäleensiemenöljyä ja Frantsilan Yrtti -hierontaöljyä, nämä olevat lähes tuoksuttomia ja ihoa hoitavia. Myös muita tuoksuttomia sekä tuoksuvia öljyjä löytyy, mm. kookosöljyä. Allergiat voidaan helposti ottaa huomioon ja kysynkin allergiat jo esitietolomakkeessa. Myös pähkinä- ja manteliallergia kannattaa mainita. Faskiakäsittelyissä käytössä on Relevon kotimainen faskiavaha (sis. auringonkukkaöljy, manteliöljy, mehiläisvaha, jojobaöljy ja E-vitamiini).
Voinko pitää rintaliivit päällä?
Kyllä, jos liivit saa takaa auki selkähierontaa varten. Halutettasi voit olla ilmankin, olet aina pyykeillä/ peitolla peiteltynä.
Mitä on jäsenkorjaus?
Perinteinen jäsenkorjaus on vanha suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva hoitomenetelmä. Se on perinteistä mobilisaatiohoitoa, joka avaa ja tasapainottaa koko kehoa. Mobilisaatio tarkoittaa sitä, että hoito on pehmeää, ihmisen luontaisia liikeratoja hyödyntävää, ei koskaan nivelten liikeratoja ylittävää tai kipua tuottavaa. Hoito sisältää myös klassista hierontaa.
Millainen on äänimaljarentoutus?
Äänimaljarentoukseen kannattaa pukeutua mukaviin ja lämpimiin vaatteisiin. Hoito kestää alkuhaastatteluineen noin tunnin. Maljoja soitetaan kehosi päällä ja on hyvin rentouttava. Teen hoitoa vain perusterveille. Otathan yhteyttä etukäteen, mikäli sinulla on sydänsairaus tai muu vakava sairaus.