Äitiyshieronta ja -liikunta

Raskaushieronta/ synnytyksen jälkeinen hieronta

Teen paljon raskaushierontaa, pääsääntöisesti hoitavaa hierontaa mutta toki myös rentouttavampi hieronta onnistuu, kerro siis toiveesi! En peri raskaana olevan hieronnasta lisämaksua. Käytössä on tyynyjä monipuolisesti:

Puoli-istuvaan asentoon
Kylkimakuuasentoon
Vatsamakuuasentoon

90 min raskaushieronta: Kokonaisvaltainen klassinen hieronta, jossa otetaan huomioon raskauden tai synnytyksen tuomat muutokset. Hieronta suoritetaan kylkimakuulta ja puoli-istuvassa asennossa erityisillä tähän tarkoitukseen suunnitelluilla tyynyillä. Minulla on myös raskaushierontatyyny vatsamakuuasentoa varten. Hierontaan voi tulla juuri ennen synnytystä ja heti synnytyksen jälkeen, kun olo hierontaa kaipaa. 90 min aika voidaan käyttää kokovartalohierontaan tai keskitymme ongelmakohtiin.

45-75 min raskaushieronta: Keskitytään vaivoja tuoviin kohtiin, esim selkä ja jalat. Hieronta suoritetaan kylkimakuulla asentotyynyillä tukien sekä vatsamakuulla erityisen raskaustyynyn avulla.

Käytän äitiyshieronnassa turvallisia luonnonöljyjä (Frantsilan viinirypäleensiemenöljy) ja äitiysaromahieronnassa Frantsilan eteeristä ruusuöljyä sekä Ruusu-kasvoöljyä.

Ihana lahjaidea! Varaa ajanvarauksesta raskaushieronta/ synnytyksen jälkeinen hieronta, jolloin varaan asentotyynyt valmiiksi.

  • Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä
  • Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.
  • Helpottaa hormonalisten, hengityksen, ruoansulatuksen ja muiden raskauden aikaisten muutosten tuomia ongelmia
  • lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta
  • helpottaa lihaskipuja
  • valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen
  • nopeuttaa raskaudesta sekä alatie- tai keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista

Hierontaan voi tulla missä vaiheessa raskautta tahansa ja samoin heti synnytyksen tai keisarinleikkauksen jälkeen. Hoito mukautetaan tilanteesi mukaan. Huomaathan, että hoitoa vaativia supistuksia tai verenvuotoa ei saa olla.

 

 

Synnytyksessä ajattelin olevani Riikan hieronnassa. -Hanna


Liikuntapalvelut raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen

Tulossa pian!