Vihdoinkin raporttia ehkä huikeimalta kisareissultani 😀 Paikkana San Francisco vei sydämeni täysin! Tiesin, että pitäisin mutta että näin paljon <3 Oikeastaan on ihan sattumaa, että tähän kisaan edes pääsin. Ensinnäkin SASilla oli hyvä tarjous lennoista ja matkustusajan viimeinen viikonloppu sopi kalenteriin. Ja toisekseen sattumalta tämä kisa sopi muutaman päivän reissuumme, koska lähtö oli jo kuudelta aamulla. Maalista aamupalan kautta suoraan lentokentälle siis. Lisäksi vielä kisasta oli tuolloin tarjous ja saimme liputkin puoleen hintaan. It was meant to be, eiks jee 😀

Tiedän, että moni pitää mannertenvälisiä muutaman päivän reissuja ihan järjettöminä mutta jos saa halvat liput… 😀 Kestän aikaeroa ja pitkiä lentoja siis mielestäni melkoisen hyvin. Maahantulohaastattelija ei ymmärtänyt yhtään, pähkähulluna piti, mutta päästi sentään juoksuhullun maahan! Ensimmäisenä iltana ehdimme hakea numerolaput sekä kävellä Fisherman’s Wharfin alueella. Merileijonien kisailun seuraaminen sopi reissusta rähjääntyneen iltamenoksi oikein hyvin. Sanotaanko, että uni maistui päivän jälkeen 😉

Yksi kokonainen päiväkin reissuun mahtui 😀 Ihan normituristimeiningillä mentiin: portaita, mäkiä, China Town ja Japantown.

Itse kisa oli sunnuntaiaamuna, reissumme viimeisenä päivänä. Startti oli klo 6.15 ja kisajärjestäjällä oli bussikuljetukset useammasta paikasta lähtöpaikalle. Oma hotellimme oli maalin vieressä ja sieltä lähti myös kuljetukset Amerikkalaiseen tyyliin koulubusseilla. Matka lähtöpaikalle  kesti noin 30 minuuttia ja perillä omat tavaransa sai säilykseen rekkoihin, jotka ajoivat sen jälkeen maaliin juoksijoita odottelemaan. Lähtökarsinoita oli monta, itse olin arvioinut ajakseni 2.15, sillä omia ennätyksiä en täältä tullut hakemaan. Enemmän kiinnosti Golden Gate Bridge ja vinkiksi ennätysjahtaajille: oli muuten melkoisen mäkinen reitti 😀

IMG_5206

Pidin erityisesti siitä, että tällä reitillä maksimisuoritusaika oli kolmisen tuntia ja jos tuohonkaan ei meinaan ehtiä, ohjaavat lyhyempää reittiä maaliin. Minusta aivan mahtavaa, onnistumisen tunnetta ja liikuntaa useammille! Mukana oli paljon myös kävelijöitä ja mikäs tuolla kävellessä 🙂

IMG_5203

Se silta!

Oma ajatukseni oli tähdätä alle 2:30 aikaan ja ottaa niin paljon kuvia, kuin sielu sietää 😀 Kuvat ehdottomasti tärkeämpi siis kuin aika. Nyt tosin taas huomasin tavoitteen voiman: tällä kertaa tavoitteena oli juosta Golden Gate Bridge edestakaisin. Se oli hoidettu ekan 12 km jälkeen. Silta sentään näkyi noin 18 km kohdille mutta sen jälkeen alkoikin sitten todella tylsä puurtaminen. Pelkkää ylämäkeä, sillat oli nähty… Ei ollut kivaa 😀 Muutenkin takareisi oli vaivannut hieman alusta saakka, piti varoa alamäissäkin, jotka yleensä saan lasketeltua ihan kivaa vauhtia. Onneksi loppui se (loputon) nousukin ja maaliin sai lasketella alamäkeä.

IMG_5205

Vähemmän mukava osa kisaa…

2:19:10 oli loppuaika, mitali kaulaan ja aamualan kautta koneeseen. Mieletön munkki kävi vielä kentällä ja saimme pisteillä itsemme business-luokkaan! Mannertenvälisellä yölennolla tuo oli luksusta, sai oikeasti nukuttua.

IMG_5195

Maalissa!

Suosittelen kisaa elämyksiä hakeville ja mäkiä pelkämättömille 😀 Järjestelyt olivat huippuluokkaa. Nimestä huolimatta musiikkia ei ollut suuremmin tarjolla, johtuen aikaisesta lähdöstä.