Testasin Yoga Nordicin ”lempeän hot vinyasa flown” rankan liikuntaviikon pääteeksi, suoraan Air core -tunnin jälkeen. Ja hieman kaduttikin… Itse tunti oli ihana mutta kroppani ei ollut siihen valmis.

Vinyasa on fyysistä ja liikkuvaa. Lempeä tarkoitti vähemmän kuumaa ja flow hitaampia liikkeitä. Mutta kunpi mahtaakaan olla helpompi, nopeammat vai hitaammat liikkeet? Jep 😉 Staattiset pidot väsyneillä lihaksilla olivat vähemmän mukavat. Ohjaaja oli hyvä ja menen tähän kyllä jatkossakin, mutta paremmin levänneenä.

En suosittele Vinyasaa, jos ranteissa on ongelmia. Nyt air coren jälkeen minullakin sattui ranteet. Vinyasassa siis välivinyasa on lankku/ punnerrus. Ja niitä riittää! Lepoasentona on koira-asento, itselleni se sopii hyvin mutta ei välttämättä kaikille. Onneksi joogassa on mistä valita. Testaamalla löytyy se oma suosikki 🙂

image

Yritän ehtiä kuvaamaan ”koiran” itse mutta väliaikaisesti tämä, kuva täältä:

http://www.everydayhealth.com/back-pain-pictures/best-yoga-poses-to-soothe-back-pain.aspx#02

Hot Vinyasa® +35°C – Vinyasa tarkoittaa Hatha joogan tekniikkaa, jossa käytetään omaa hengitystä tahdittamaan joogaharjoitusta. Liikkeet sidotaan yhteen jatkuvaksi sarjaksi oman hengityksen tahdissa. Hot Vinyasa® tunnilla hiki virtaa ja usko omaan voimaan saa uuden ulottuvuuden. Mutta ei hätää, kuten muillakin tunneillamme, myös Hot Vinyasassa® pitää aina kuunnella omaa kehoaan ja sovittaa harjoitus oman jaksamisen mukaan, eli rohkeasti mukaan vaan! Hot Vinyasa®-tunti kehittää koko vartalon voimaa ja hallintaa erittäin tehokkaasti, sekä antaa ymmärtämystä miten hengityksen voimaa voi käyttää hyväkseen.

Hot Vinyasa® Flow +30°C Hot Vinyasa Flow® -tunnilla teemme oman hengityksen, sekä tunnelmaa luovan musiikin rytmittämänä dynaamisia vinyasa-liikesarjoja. Tutustumme kehon spontaaniin ns. Sahaja-liikkeeseen, sekä linjaamme asanat lempeästi luonnollisiin liikeratoihin luottaen. Vinyasa Flow® -tunnilla voit antaa liikkeen virrata ja musiikin viedä, sekä nauttia miedosta (n.+30°C) lämmöstä.