image

Tarkoituksena oli testata rauhallinen hot yin mutta aikataulullisista syistä päädyin hot joogaan. Yoga Nordic ja Harriet Linnankivi toivat hot joogan Suomeen, nyt ohjaajana oli hänen miehensä Petri Linnankivi. Ohjaaja oli selvästi kokenut ja ohjeet olivat selkeät.

Hot Jooga® +38°C – Voimistavaan ja dynamiseen Hatha joogaan perustuva tunti, joka tehdään n. +38°C lämpötilassa. Tunti jakaantuu voimaliikkeisiin, tasapainoliikkeisiin ja rauhoittavaan lattiasarjaan. Tunti sopii niin ensikertalaiselle kuin harjaantuneemmallekin joogille.

Hot Jooga® lempeä +35°C – Hot Jooga® Lempeä on kevyempi ja rauhallisempi hyvänolon ja hyvänmielen tunti. Tunnilla on tarkoitus saada hieman hikeä pintaan ja totuttautua lämpöön, mutta ennen kaikkea saada kehoa vetreyttämällä itselle hyvä olo. Tunti sopii hyvin ensikertalaisille, raskaana oleville ja muutenkin kaikille jotka haluavat hieman kevyemmän tunnin. Lämpötila tunnilla on mieto n. +35°C. Tunnin energia on rauhallinen ja hivelee sekä mieltä, että kehoa.

Hot jooga oli fyysisesti haastavaa mutta ihan aloittelijakin pärjäsi mukana. Ehkä mukavuussyistä silti suosittelen aloittamaan lempeällä hot joogalla. Jos taas aikataulullista tms syistä hot jooga sopii paremmin, ei sitäkään pelätä tarvitse. Liikkeet voi tehdä kevyemmin ja ohjaaja auttaa mielellään!

Lämpö tuntui yllättävän kovalta tottumattomalle. Alkuun jopa hieman epämiellyttävältä mutta äkkiä siihen tottui. Ja ihanaa lämmitellä näin kylmällä säällä. Olen yleensä ihan syväjäädytetty, jota Keski-Eurooppalainen mieheni ei ymmärrä ollenkaan. Sanon aina, että olen lämpövarastoni jo käyttänyt 😀

Yoga Nordic löytyy siis Hansakorttelista. Portaat/ hissi 4. kerrokseen uuden K-Marketin kohdalta (Kristiinankadun päädyssä).

Turkulaisen juttu Yoga Nordicista löytyy täältä.