Fyysistä ja venyttävää

image

Vinyasa joogaakin on toki erilaisia versiota, kävin itse testaamassa kaverin kanssa Turun uudessa Pure Move -joogasalissa Vinyasa Fusion -tunnin.

Vinyasassa pysytään liikkeellä ja oma hengitys tahdittaa liikkeitä. Tämä liikkuvampi joogatyyppi on ehkä itselleni se mieluisin, vaikkakin hidas Yin joosa lienee tarpeellisempi kehonhuollon näkökulmasta (Yinistä tulossa lisää lähipäivänä). Testaamani tunti on keskitason tunti, liikkeitä voi mukata myös kevyemmiksi eli sopii kuitenkin kaikille. Pure Moven Vinyasa Hero on taas vielä fyysisempää ja tarkoitettu  kokeneemmille tai vielä vaativampaa harjoitusta kaipaaville.

Tunnin piti Riku ja tunti pidettiin lämpimässä (n. 35 astetta) huoneessa. Hiki virtasi melkoisesti eli  hikipyyhe ja juomapullo mukaan! Kannattaa myös muistaa, että yleensä joogamaton vuokraus maksaa eli oma mukaan tai varaa muutama euro vuokraan.

Vinyasa Fusion

Rauhallisesti asennosta toiseen liikkuva tunti, joka vahvistaa kehoa mm.kevyiden punnerrusten ja tasapainoliikkeiden kautta ja lisää kehon liikkuvuutta mukavan avaavilla liikkeillä. Sopii hyvin kokemattommillekin vinyasaharrastajille, tai muuten hiukan lempeämpää tyyliä kaipaaville. Ohjaaja voi antaa myös haastavampia variaatioita asennoista jos olet niiden tarpeessa. Tunti tehdään n35 asteen lämmössä.

Vinyasajoogassa ollaan oikeastaan jatkuvassa liikkeessä hengityksen tahdissa. Lepoasentona on koira-asento, kaikki ehkä eivät osaa siinä rentoutua mutta itselleni se tuntuu sopivan. Asentojen välissä voi myös tehdä välivinyasan ja haastaa itseään enemmän.

Kertakäynnin hinta on Pure Movessa varsin kohtuullinen eli 10€. Täältä löytyy myös paljon aamutunteja, klo 6.45-7.30 ja 8.45-10.00.

Pure Move sijaistee Turun keskustassa, Eerikinkatu 7, Lidliä vastapäätä.