Osa 1: Hieronta

Tarpeellista ja usein aliarvostettua.

image

Itselleni kehonhuollon tärkeys on avautunut vasta juoksuharrastuksen myötä. Toisin sanoen, jos tahdon juosta, täytyy muistaa myös kehonhuolto. Venyttelyllä ja putkirullailulla pääsee pitkälle mutta nyt varsinkin kilometrien/ juoksukertojen lisääntyessä olen huomannut, että pohkeet ja sääret kaipaavat lisäksi hierontaa. Alkuun olin myös niin jumissa, etten voinut edes rullailla… Kerta hierontaa ja omaa hierontaa siihen päälle, niin sain ulkoreidet siihen kuntoon, että rullailu onnistui. Nyt se pääsääntöisesti riittääkin. Onneksi myös kahden liikkujan suhteessa säännölliset kotihieronnat ovat vakiojuttu.

Eetu Koivisto, jonka käsittelyssä nyt kävin, on urheiluhieroja ja ortopedisen osteopatian opiskelija. Nyt avattiin alakropan hieronnan lisäksi nilkan lukko. Täytyy sanoa, että eron kyllä huomaa! Ties kuin kauan tuokin on minulla ollut… Ei tuollaisia edes huomaa, kun vielä ei suuremmin oireillut.

Eli erityisesti liikunnan lisääntyessä, muistakaa kehonhuolto! Tiedän, se on vähän tylsää ja tuntuu alussa ehkä tarpeettomalta.

Hyviä hierojia/ osteopaatteja tms toki löytyy useita, mutta tässä muutama hyväksi havaitsemani:

 

Kunhan aikaa löytyy, esittelen tekemäni rullailut ja venytykset kuvien kera. Yllä olevassa kuvassa onkin kotona oleva ”venyttelynurkkaus”, se on aina valmiina ja usein onneksi käytössäkin!